FLAIR

18. februar 2024

Hvorfor bruker profesjonelle fotballspillere Mini Shin Pads?

Hvis du ikke har fått et glimt av mini leggbeskyttere, la oss forklare - de er akkurat det navnet antyder, bittesmå og små. Til tross for at de tilsynelatende er i barnestørrelse, brukes disse leggbeskytterne av voksne fotballspillere, og spørsmålet som melder seg er: hvorfor velge en så liten beskyttelse? I denne artikkelen dykker vi ned i årsakene bak valget av små leggbeskyttere blant de største fotballproffene.

Hvorfor foretrekker profesjonelle fotballspillere minibenskydd?

Fotballreglementet påbyr bruk av leggbeskyttere for å ivareta spillernes sikkerhet. Dette beskyttende tilbehøret er designet spesielt for å beskytte skinnebena mot skader. For å overholde reglene velger fotballspillere mindre leggbeskyttere. Men hva er det som motiverer dem til å velge de små versjonene fremfor de vanlige?

1) Komforten med leggbeskyttere

Fotballspillere synes ofte at den tradisjonelle følelsen av leggbeskyttere er ubehagelig, spesielt siden de vanligvis trener uten dem. Den store størrelsen og ubehaget under spillet, kombinert med den svette følelsen, gjør at fotballspillere velger mindre leggbeskyttere. I motsetning til de tradisjonelle, klumpete leggbeskytterne er Mini Shin Pads ultralette, og den kompakte designen gjør at fotballspillere ikke engang legger merke til dem under kampen, slik at de kan fokusere på å spille sitt beste.

2) Tvil om effektiviteten til leggbeskyttere

Mange fotballspillere stiller spørsmål ved effektiviteten av leggbeskyttere, og mener at de gir begrenset beskyttelse mot alvorlige skader. Selv om vi erkjenner at de gir begrenset beskyttelse mot alvorlige skader, gir leggbeskyttere beskyttelse mot kutt og slag fra motspillere. Til tross for dette velger noen fotballspillere å ta risikoen.

3) Innvirkning på spillernes konkurranseevne

Fotballspillere hevder at leggbeskyttere hindrer dem i å bevege seg under konkurransespill, ettersom de er vant til å trene uten. Bruken av miniskinnbeskyttere gjør at de kan bevege seg mer flytende på banen, noe som er i tråd med spillestilen de har øvd på. 

Football referee.png__PID:69153150-0347-436f-aa82-5b3cd0287a89

Regler for bruk av leggbeskyttere

Det er visse krav som regulerer bruken av leggbeskyttere, blant annet:

- Leggbeskyttere må være dekket av strømper.
- Leggbeskyttere må være laget av materialer som plast, gummi eller andre egnede materialer.
- Leggbeskyttere må gi tilstrekkelig beskyttelse.

Kravene nevner ingen spesifikk størrelse, og derfor kan denne verdens Jack Grealish-er spille med leggbeskyttere så små som en golfball. Så lenge leggbeskytterne er laget av egnet materiale og dekkes av sokkene, er alt i orden. 

Oppsummering

Profesjonelle fotballspillere velger leggbeskyttere først og fremst for å overholde spillereglene. Preferansen for små leggbeskyttere kommer fra en motvilje mot ubehaget og svettefølelsen til deres større motstykke. Dessuten gjør de det lettere å bevege seg og spille uten at det går på bekostning av konkurranseinstinktet. Den økende populariteten til disse revolusjonerende leggbeskytterne blant fotballspillere verden over tyder på et skifte i den tradisjonelle tilnærmingen til beskyttelsesutstyr.